Thomas Ryckewaert - Chaos

Thursday 14 November van 19:30 tot 21:30
Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

In Chaos – Making sense of an ending probeert bioloog en acteur Thomas Ryckewaert recente gebeurtenissen te begrijpen: het plotse overlijden van zijn vader, de lockdown, ecologische rampen en een groeiend defaitisme. We worden overrompeld door de snelheid en veelheid aan veranderingen en informatie – is er nog ruimte om een diepgaande emotionele respons te ontwikkelen?
 

Geruggensteund door wiskunde, ecologie, science fiction, dagboekfragmenten en Playstationgames gaat Thomas het gevecht met zijn demonen aan. Met wetenschappelijke modellen zoals die van de chaostheorie wil hij grip krijgen op een onoverzichtelijke en onvoorspelbare planeet. 'Chaos' is de volgende stap in Ryckewaerts parcours dat wetenschap en kunst met elkaar verbindt. Hij is gefascineerd door het vreemde, door fenomenen die ons begrip overstijgen, of het nu gaat over zelflerende AI, zwarte gaten, het ontstaan van de kosmos, de dood of massa-extinctie. We weten dat ze bestaan, gebeuren, ons te wachten staan, maar er is een kloof tussen ‘weten’ en ‘voelen’, tussen kennis en ervaring.
 

Deze voorstelling smeedt een alliantie tussen kunst en wetenschap om samen de vraag aan te gaan naar wat de plek is van de mens in een steeds duizelingwekkendere wereld. Hoe het vreemde ervaarbaar maken? En zit in die ervaring zelf al troost? Verbanden leggen, zonder ze reeds te hoeven verklaren: dat lijkt al een goed begin.

 

CREDITS

 

Regie, tekst, spel – Thomas Ryckewaert  

Met een fragment uit ‘Hamlet’ van William Shakespeare  

Stemmen Abigail Abraham, Gene Bervoets  

Dramaturgie Kristof Van Baarle  

Scenografie Erki De Vries  

Licht Luc Schaltin  

Geluid Marijn Ottenhof  

Video Kurt D’Haeseleer  

Kostuum Andrea Kränzlin  

Speladvies Oscar Van Rompay  

Techniek – Lucas Van de Voorde  

Regie-assistentieSibran Sampers  

Productieleiding – Valerie De Visscher & Robin Appels  

Productie – Platform 0090  

Coproductie –  deSingel Internationale Kunstcampus, Viernulvier, C-TAKT, Het Laatste Bedrijf 

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, Gallop Tax Shelter en met de steun van de Vlaamse Overheid. 

Met dank aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, in het bijzonder Emmanuel Vreven voor ichthyologisch advies en Luis Moreira da Costa voor de stockfoto van het Afronandus sheljuzhkoi specimen gevangen in de Mé (Ivoorkust, West-Afrika) op 8 augustus 2000.  

 

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop
 

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE

 

Adres

C-mine C-mine 10, 3600 Genk

Mogelijk heb je ook interesse in deze zien & doen