FC Bergman - Werken en dagen

Friday 8 November van 19:30 tot 23:00
Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

In het jaar 700 voor Christus, schreef de Griekse dichter Hesiodos een tekst voor zijn broer vol raadgevingen over de kunst van het landbouwen. Dat werd ‘Werken en Dagen’: zowel een boerenalmanak als handleiding voor het leven. 

Nu adopteerde FC Bergman Hesiodos’ titel voor hun eigen reflectie over leven op (en met) het land: over leven volgens de seizoenen, de wetten van de grond en de gebruiken van de gemeenschap die hem gebruikt. Alleen banen de nieuwe tijden, met hun nieuwe mogelijkheden en verlangens, zich stilaan een weg in dit broze huwelijk tussen mens en aarde. 

Waar FC Bergmans vorige productie The Sheep Song (2021) lof zong over individuele vrijheid en de maakbaarheid van het leven, is Werken en dagen een ode aan de onstuitbare kracht van de groep en de grenzeloze macht van de natuur. Al wordt het in zekere zin - en onvermijdelijk - ook een elegie.
 

 WOORDENLOOS

Toneelhuis zet dit seizoen extra in op toegankelijkheid, ze maken voor elke première een video waarin de aankondigingstekst wordt vertaald naar Vlaamse Gebarentaal (VGT). 'Werken en Dagen' is bovendien ook woordenloos, waardoor ze goed toegankelijk is voor een doof (en anderstalig) publiek

CREDITS

regie, scenario, scenografie – Stef Aerts, Joé Agemans, Thomas Verstraeten en Marie Vinck (FC Bergman) 

performersStef Aerts, Joé Agemans, Sigrid Vinks, Maryam Sserwamukoko, Thomas Verstraeten, Marie Vinck, Geert Goossens, Roos Janssens, Susan De Ceuster, Bonnie Elias

muziekcompositie en live-uitvoering – Joachim Badenhorst en Sean Carpio 

kostuumontwerp An d’Huys 

lichtontwerpStef Aerts & Joé Agemans 

productie Toneelhuis 

coproductie Piccolo Teatro di Milano – Teatro d’Europa (IT), Les Théâtres de la Ville de Luxembourg (LU) 

met de steun van de Tax Shelter van de Belgische federale overheid, Gallop Tax Shelter 

 

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop
 

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE

 

Adres

C-mine C-mine 10, 3600 Genk

Mogelijk heb je ook interesse in deze zien & doen