Martha Balthazar, Jana De Kockere, Barbara t’Jonck, Mats Vandroogenbroeck - Rustoord

Friday 22 November van 19:30 tot 21:30
Theatervoorstelling Opera en operette

De gang is lang. Er hangt een geur van aardappelpuree en ontsmettingsmiddel, televisies schallen in veelvoud. De trage bewegingen van de bewoners steken af tegen de haast van het personeel. 


Is dit de speeltuin voor de tweede jeugd, het landschap van ieders toekomst? Ouderdom komt niet alleen. Ze komt met herinneren en vergeten, met trots en angst, met lotgenoten en eenzaamheid. Maar tegenwoordig ook met wachtlijsten, indexeringen, aandeelhouders, personeelstekort en heel wat medicatie. En ze komt met de tijd: wie genoeg verjaart, ontsnapt er niet aan.

'Rustoord' is documentaire-theater over de hedendaagse ouderenzorg. Via interviews met ouderen, zorgverleners, experts en andere stakeholders, onderzochten de theatermakers de staat van onze woonzorgcentra in een context van centraal georganiseerde zorgpolitiek en een neoliberaal kader, ze zochten naar het ‘waarom’ van de lange gangen en de spanning tussen zorg, vrijheid en disciplinering. Vier acteurs van verschillende generaties belichamen deze montage van perspectieven.  

 Deze voorstelling probeert zo geen antwoord maar een inkijk te bieden in de complexe knoop die ouderenzorg vandaag is. 'Rustoord' is bovenal een coming of age; een verbeeldingsoefening over wat het zou kunnen betekenen om ouder te worden, mochten we er niet zo bang voor zijn.

 

CREDITS

 

creatie Martha Balthazar, Jana De Kockere, Barbara T’ Jonck & Mats Vandroogenbroeck SpelBarbara T’Jonck, Mats Vandroogenbroeck, Mieke Verdin & Mark Verstraete 

ontwerp Manuela Vilanova 

geluid Tom Van den Brande 

beeld Alice Dooreman 

producenten KVS, Perpodium, NTGent, C-mine, De Grote Post & CC De Ploter 

 

Plan je bezoek

Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Algemene voorwaarden ticketverkoop
 

C-mine cares

C-mine is een open huis voor iedereen. Heb je een vraag of opmerking, of wil je iets melden? Dat kan via c-minecares@genk.be.

SAFE.R SPACE

 

Adres

C-mine C-mine 10, 3600 Genk

Mogelijk heb je ook interesse in deze zien & doen