13 June 2024

Als de zon begint te schijnen en de dagen langer worden, is er geen betere plek om te genieten van zomerse vibes dan in Genk. Hier zijn de meest hippe bars waar je de hele zomer kan chillen, genieten en socializen. Zet je zonnebril op en bereid je voor op een tour langs de coolste hotspots in de stad!


Thor Terrazza: chillen met stijl 

Thor Terrazza is de ultieme bestemming voor wie houdt van een relaxte, stijlvolle sfeer. Geniet van zomerse tapas, een indrukwekkende selectie gegrild vlees, vis en schaaldieren, en droom weg bij hun verfrissende cocktails en zorgvuldig geselecteerde wijnen. Flammkuchen en empanadas zijn slechts het begin van je culinaire avontuur. Eindig je dag met een wandeling op de mijnterril en laat je verrassen door de zonsondergang.

 

 

Alice's Garden: sprookjesachtige zomeravonden 

Betreed de magische wereld van Alice's Garden in het Molenvijverpark. Deze zomerbar biedt een speelse en betoverende omgeving met heerlijke cocktails en smaakvolle tapas. Met wekelijkse evenementen zoals yoga, brunches en live muziek onder de sterren, is er altijd iets te beleven. Elke vrijdag tot zondag kan je genieten van gerechten bereid op de Ofyr. Laat je verwennen en ervaar de magie!

Robijn: wijn en groove 

Bij Robijn draait alles om de perfecte combinatie van wijn, lekker eten en muziek. Tim helpt je graag bij het kiezen van de ideale wijn bij je gerecht. Geniet van een fantastische playlist die varieert van jazz en funk tot disco. Proef de Carpaccio van wagyu beef of de crispy burrata en laat je verrassen door de natuurwijnen. Zelfs Sergio Herman is fan – en dat zegt genoeg! Reserveren wordt aangeraden om zeker te zijn van een plekje in dit gastronomische pareltje.

Grasserie Genk: zomer aan de heilige grasmat 

Grasserie Genk is terug, en hoe! Tot 14 juli kan je genieten van zomerse cocktails aan de rand van het KRC Genk-stadion. Kijk naar EK voetbalwedstrijden op een groot scherm en geniet van de ultieme zomerervaring. Of je nu een voetbalfan bent of gewoon houdt van een goede sfeer, Grasserie Genk biedt voor ieder wat wils.

Bistro Bels: historische vibes en cosy terras 

In het Energiegebouw op C-mine vind je Bistro Bels, een brasserie die het Limburgse mijnverleden viert. Het authentieke interieur en de historische charme maken dit een unieke plek om te genieten van Belgische klassiekers en hedendaagse gerechten. Het gezellige terras onder het hoogste schachtblok van Limburg is de perfecte setting voor een ontspannen zomerdag. 

Jungle Genk: tropisch en exotisch 

Voor een avond vol avontuur en exotische vibes moet je bij Jungle Genk zijn. Gelegen aan de voet van het Molenvijverpark, biedt deze bar een tropische ambiance met unieke cocktails en sfeervolle muziek. Tot 6 september kun je hier genieten van een onvergetelijke avond vol plezier en gezelligheid. Laat je zintuigen prikkelen en ervaar het ultieme zomergevoel. 

Roots Rooftop: cocktails met een verhaal 

Roots Bar brengt je cocktails met een Genkse twist. Deze rooftopbar is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby en een overvloed aan ambitie. Proef de Italiaanse roots in elke slok en probeer de huiseigen twists zoals de Limoncello Daiquiri of de Limburgse Mule. Durf je zelf te shaken? Volg dan een van de workshops en leer de kneepjes van het vak. 

Genk heeft deze zomer alles wat je nodig hebt voor de perfecte mix van ontspanning, avontuur en culinaire hoogstandjes. Zien we je daar?