04 June 2024

Wil je Genk op een unieke manier ervaren? Ontdek de meest charmante hotels, gezellige B&B's en sfeervolle vakantiewoningen die Genk te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar luxe, comfort of een plek dicht bij de natuur, Genk heeft voor ieder wat wils. Lees verder en ontdek waar je jouw volgende nacht in Genk kan doorbrengen!


Hotels in Genk: luxe en comfort op elke hoek

In een historisch mijngebouw vind je Hotel De Schacht, met zestien comfortabele kamers, ideaal gelegen in een rustige groene tuinwijk. Voor een rustig verblijf net buiten het stadscentrum biedt Hotel De Venne gratis fietsstalling en omheinde parking, perfect voor wandelaars en fietsers.

Green Hotel, centraal gelegen, is recent duurzaam gerenoveerd en wordt gerund door een jong, milieubewust team. Tussen het centrum en het Molenvijverpark biedt M Hotel stijlvolle kamers en een prachtig uitzicht.

Midden in het centrum ligt Hotel ECU, met comfortabele bedden, een uitgebreid ontbijtbuffet en privé parking, op loopafstand van winkels en openbaar vervoer. 

Een complete beleving staat je te wachten bij Carbon Hotel, met restaurant, spa en wijnbar. Hotel Stiemerheide combineert Engelse cottagestijl met moderne gemakken en ligt in de Limburgse Kempen, ideaal voor natuuruitstappen en golfen. Het hotel beschikt ook over twee fantastische restaurants: De Kristalijn, bekroond met een Michelinster, en Moonstone.

Bokrijks Hotel vormt het ideale vertrekpunt om de prachtige regio in en rond Genk te verkennen. Authentieke Vlaamse gerechten met een Franse toets en een warme ontvangst vind je bij Hotel 't Hert. Een zuiders tintje vind je bij Hotel ZUID, waar je kunt genieten van Italiaanse espresso’s en zuiderse gerechten in een gezellig interieur.

City Housing Genk biedt modern comfort in een historisch pand, op slechts 500 meter van C-mine, met een tijdloze inrichting en alle gemakken voor een aangenaam verblijf.

B&B's: gezellige gastvrijheid in Genk

Voor ultieme privacy en luxe biedt B&B Eikenlaan 12 een infrarood sauna en volledig ingerichte keuken in een gerenoveerde ingenieurswoning. Het Herenhuis is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het prachtige Nationaal Park Hoge Kempen en het bruisende Thor Park.

Gastvrijheid en kunst gaan hand in hand bij B&B Le Charbonnage, met een kelderstudio voor kunstenaars. Een gezellige suite met gratis fietsen en prachtig uitzicht op Bokrijk vind je bij B&B Even Verhuizen

Voor ontspanning is B&B Lavendine Pure perfect, met een bio ontbijt, relaxtuin, zwemvijver en privé wellness. B&B Casa Otium biedt een unieke pipowagen in een groene omgeving naast het fietsroutenetwerk.

B&B Tabibito biedt een uitstekende uitvalsbasis voor wandelaars, fietsers en ruiters die Limburgse gastvrijheid willen ervaren. Het mijnverleden komt tot leven bij B&B La Miniera, gelegen op slechts een kilometer van Thor Park.

Vakantiewoningen: jouw thuis weg van huis

Aan de rand van Genk, in een charmante langgevelhoeve, biedt Het Vliegend Varken een unieke ervaring. Voor grote groepen tot 28 personen is Twinstone Lodge op het domein Kattevennen ideaal. Binnengewoon3600 is geschikt voor families en gezinnen, met een rustige plek voor zowel vakanties als zakenreizen.

Aan de rand van het Kattevennen bos biedt Kattenvennenbos een stijlvolle omgeving voor rustzoekers. Midden in het natuurreservaat De Maten is De Stille Weier perfect voor barbecues en nabij het domein Bokrijk. Huis Berenbroek, een exclusief vakantiehuis voor twaalf personen, ligt vlakbij Bokrijk en "Fietsen door het Water". 

Totale ontspanning vind je bij Kamiele (gastenverblijf van Lavendine Pure), met een volledig uitgeruste keuken, privé terras en toegang tot een relaxtuin met ecologische zwemvijver. Uitvalsbasis voor sportieve activiteiten is het polyvalent omni- en ruitersportcentrum van Sport Vlaanderen Genk.

Op 800 meter van Thor Park is Logies LUMA ideaal voor groepen tot vier personen. Jeugdherberg De Roerdomp, midden in de natuur, biedt spel en avontuur. De Maten, gelegen tussen Hasselt en Genk, biedt rust met wandelroutes en het fietsroutenetwerk in de buurt. 

Camperplaatsen: perfect voor kampeerliefhebbers

Met de camper op verkenning in Genk, dat is honderduit genieten. Een stevige portie natuur, indrukwekkend erfgoed, hedendaagse kunst en eindeloos veel wandel- en fietsplezier. Toegangspoort Kattevennen biedt 12 camperplaatsen. Je betaalt 10 euro per dag voor de standplaats, exclusief water en stroom.

Of je nu op zoek bent naar een luxe hotel, een gezellige B&B of een sfeervolle vakantiewoning, Genk heeft het allemaal. Plan je verblijf en ontdek de charme en gastvrijheid van deze prachtige stad. Je avontuur in Genk wacht op je!